La Biblioteca de Figueres ha programat diferents activitats entorn el Dia de la Dona, que s'obriran el 3 de març amb una lectura dramatitzada on l'actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Esther Vila oferiran un viatge amb música de violoncel per a donar veu a l'epistolari íntim de la internacionalment coneguda actriu, directora i pedagoga teatral Margarida Xirgu. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda.

La biblioteca continua el cicle d'activitats el dia 4 de març amb una xerrada a càrrec de l'editora Maria Bohigas que parlarà abastament d'Aurora Bertrana, arran de la publicació a Club Editor de l'edició crítica de la novel·la Entre dos silencis.

També el 6 de març la científica i professora Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, pronunciarà la conferència L'enginy (in)visible, centrada en el paper de les dones en el món tecnològic al llarg de la història. Núria Salán és doctora en ciència de materials i enginyeria metal·lúrgica i professora de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Salán és una científica que participa activament en la promoció de l'empoderament de les noves generacions de dones tecnòlogues en tots els àmbits de la ciència i la tecnologia.