Els Sopa de Cabra han estat durant dos dies a les Ruïnes d'Empúries, de l'Escala, gravant "La Gran Onada en concert a Empúries", un programa que TV3 emetrà el proper dimecres dia 4 de març.

El programa servirà als catalans com a presentació del seu desè disc, que es titula "La gran Onada", i s'estrena aquest divendres 28 de febrer. Per presentar en directe les cançons del seu nou disc, els de Girona s'han inspirat en concerts històrics com el de Pink Floyd a Pompeia o el Live in Jordan dels Coldplay.

El Jaciment de les Ruïnes d'Empúries és un dels espais patrimonials amb més història, i més visitats del nostre país. Un espai que va ser la porta d'entrada de la cultura clàssica, i on hi conviuen les restes de la ciutat grega Emporion i de la ciutat romana Emporiae. Aquesta energia i entorn fan que aquest el programa que emetrà TV3 sigui molt esperat. Per primera vegada es podrà veure com sonen en directe les cançons de la Gran Onada, i es comptarà amb intervencions d'activistes com Oscar Camps o Txell Bonet entre d'altres que contextualitzen les lletres de les noves cançons dels Sopa de Cabra.