El passat dilluns 17 de febrer va començar el cicle de conferències titulat "La història de l'església de Sant Pere de Figueres; des de els seus orígens fins al s.XX", organitzat conjuntament per l'Institut d'Estudis Empordanesos i per l'agrupació ATENEA del Casino Menestral, amb motiu del mil·lenari de la parròquia. L'acte va comptar amb una alta presència d'oients.

La primera conferència ha estat donada per l'arqueòloga figuerenca Anna M. Puig, presidenta del IEE, que va parlar sobre la història del temple, donant a conèixer els darrers resultats dels estudis sobre el temple, tot indicant que encara hi ha molts aspectes per investigar. La xerrada ha estat un èxit de participació de públic que va omplir gairebé al complert les localitats de l'auditori.

El cicle es composa d'un total de sis conferències que tindran lloc cada dilluns fins el 23 de març, a les 19:30 h al Cercle Sport.

La propera serà el dilluns 24 de febrer, on l'historiador medievalista Josep Maria Gironella parlarà sobre el treball de la pedra a Figueres a final de l'edat mitjana, un aspecte de la història de la nostra ciutat poc conegut fins ara.