En aquest món tan audiovisual en el que vivim, per a qualsevol grup musical disposar d'un videoclip és com tenir a les mans una targeta de visita indispensable per donar-se a conèixer. Així també ho van percebre els integrants del grup de rock gironí Veiculo Longo quan van proposar-li a l'il·lustrador portbouenc Carles Roman, veí de l'Escala, que s'encarregués d'aquest repte. Després de mesos treballant-hi, el resultat ha estat un curt-videoclip de set minuts de durada, realitzat per Produccions Nicinc, presentat en societat fa uns dies al CER de l'Escala davant una claca totalment entusiasmada.

Roman va tenir llibertat absoluta a l'hora de crear. No només per triar la cançó sinó també pel plantejament del videoclip. Sobre la cançó, no va dubtar ni un instant i va optar per la peça que dona nom al primer àlbum del grup i a la mateixa formació musical. «La vaig triar perquè era com el seu himne», comenta tot afegint que la idea era crear una història, amb pinzellades d'humor i ironia, que parlés de la «inconsciència i del perill de les persones en viatjar», amb qualsevol mena de transport, però que s'allunyés del format d'anunci de trànsit. «Volia a partir de la tragèdia fer comèdia», afegeix Roman. Així, tota la trama arranca amb un autoestopista esperant que algú el reculli en una carretera solitària. No ho faran els dos viatgers bojos d'un descapotable, però sí que ho farà un camioner una mica afectuós. Un conillet enmig de la carretera, però, esdevindrà la pedra que frustrarà «el destí immortal» dels dos viatgers.

El rodatge del videoclip es va dur a terme l'agost passat en diverses carreteres secundàries a prop de l'Escala, certament poc transitades. Això va ser, segons Roman, «un gran repte» i més perquè van mobilitzar des d'un camió, un descapotable fins a uns quants col·laboradors ben disposats, entre ells una colla de moteros i també dos actors que ja havien aparegut a «El retrat ovalat», un curt anterior de Roman. Evidentment no van faltar els integrants del grup com el cantant i autor de la lletra David Martin, veí de Sant Miquel de Fluvià, o el baixista Marc Pérez que, en el videoclip, apareix com a l'expressiu protagonista de la història que ja es pot veure al canal YouTube.

Una de les actrius que apareix al curt-videoclip

Una road movie embogida

Una road moviePer a Carles Roman aquesta ha estat una experiència insòlita, ja que abans només havia rodat un videoclip d'un estil més pausat per la seva companya, l'artista Beni Ballesta, «Dibuixant horitzons». «Aquí volia fer una mena de road movie més embogida», conclou.