La Biblioteca Fages de Climent acollirà, aquest dimecres 19 de febrer, la presentació i de l'instrument de la viola de roda. L'acte inclourà un concert, i es farà a les set de la tarda.

En la presentació s'explicarà com és, com funciona i com es toca aquest instrument, amb l'objectiu és que tothom la conegui. També s'explicarà el material amb el qual està fet, i quin és el procés de fabricació de l'instrument aportat pel luthier Sedo Garcia, el fabricant de violes de roda més important de tot Catalunya.

En acabar l'explicació es farà un concert on es podran escoltar diferents tipus de música, èpoques i països, i com aquest instrument pot combinar amb altres de similars. En el concert hi intervindran Jordi Jordà i Sedo Garcia, amb violes de roda; Albert Cuevas, amb la guitarra, el llaüt la percussió i la veu; Raül Moliner amb el flabiol, la flauta i la gralla; i també es comptarà amb la col·laboració especial de la cantant Asia Soham.

Concert de música tradicional

L'Associació Empordanesa de música popular i tradicional, que és l'organitzadora de l'acte, també prepara un altre acte musical a Figueres. La segona cita serà el dijous 27 de febrer a l'Auditori dels Caputxins a les nou del vespre, quan es farà una presentació en concert del grup de música tradicional Mini-Stress.