El divendres 21 de febrer, Maria Rodés presenta el seu últim disc Eclíptica (2018) a la Sala Toni Montal de La Cate de Figueres. Aquesta serà la quarta actuació del cicle 66butaques, un cicle d'acció musical que es celebra el tercer divendres de cada mes a la capital empordanesa i que va estrenar la seva primera edició amb les actuacions de Guillamino, Joana Serrat i Nico Roig.

Les tres cites que segueixen al concert d'aquest divendres també seran una oportunitat única per gaudir de la música en petit format. Durant els mesos de març, abril i maig, tres destacats artistes de l'escena actual catalana també faran parada a Figueres per presentar els seus últims treballs.

Rusó Sala presentarà el seu quart disc Desirem el divendres 20 de març, acompanyada dels músics Alex Tobias i Miriam Encinas. Un projecte emocionant, fresc i elegant que sacseja els límits de la cançó d'autor i recull aromes tradicionals que esdevenen cançons. El 17 d'abril arriba l'original proposta de Marina Herlop, pianista i compositora que transita entre el piano clàssic i l’experimentació, fins al punt d’inventar-se un idioma exclusiu per a la seva música.

Finalment, Ferran Palau clourà la primera edició del cicle amb un concert íntim i proper, on presentarà la seva obra més romàntica i colorista: Kevin.

La clausura oficial de la primera edició del cicle serà una actuació en col·laboració amb la Figueres a Escena i tindrà lloc el dissabte 13 de juny al Parc Bosc de Figueres. Marc Parrot presentarà el seu últim treball en la iurta que ha caracteritzat la gira del disc Refugi. Un espectacle que tindrà 80 seients enlloc de 66 butaques.

Les entrades es poden comprar des de la pàgina del cicle www.66butaques.cat o des del web de La Cate (www.lacate.cat), i tenen un preu anticipat de 8 € (10 € a taquilla).