Després d'una primera edició pletòrica, l'Escala torna a convertir-se en Vila del Llibre, del 28 de febrer a l'1 de març. En aquesta segona edició, que s'allarga un dia, seran trenta-cinc les editorials que hi participaran -el màxim que han pogut absorvir- i una seixantena les activitats i propostes, entre taules rodones, presentacions, tallers i espectacles, que es duran a terme a l'entorn del llibre. Per primera vegada, Vila del Llibre de l'Escala compta amb una comissària, l'escriptora altempordanesa Núria Esponellà qui, aquest matí, durant la presentació del dens programa, ha explicat que enguany l'esdeveniment té com a fil conductor el Mediterrani. «Això ens permet tenir també un subtema que serà la llibertat d'expressió», ha comentat.

L'aposta de l'Escala pel món del llibre és total. Aquest és l'esdeveniment més important que es fa a la comarca a l'entorn de la literatura. L'alcalde, Víctor Puga, ho ha volgut destacar: «Aquesta aposta arriscada és un projecte fonamental» tot afegint la importància de la Mediterrània en la història del seu poble. La bona acollida de l'any passat, quan es van atansar a l'Escala unes 10.000 persones, 3.000 de les quals van participar en alguna activitat, ha donat confiança a l'Ajuntament per seguir-hi apostant. I l'aposta, enguany, és molt més valenta ja que la participació d'escriptors i escriptores és massiva amb noms tan reconeguts com Marta Pessarrodona, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, qui conversarà amb Àngels Gregori; Jordi Nopca, premi Proa de novel·la; Carlota Gurt, premi Mercè Rodoreda o David Nel·lo, premi Sant Jordi.

Commemoracions

Commemoracions Per primer cop, Vila del Llibre de l'Escala, la més exitosa de les que es fan a tot el Principat, també mantindrà vincles amb els diferents centres educatius i comerços. En aquest sentit, vuit establiments participaran en un concurs d'aparadors. A més a més, s'han programat cinc vermuts literaris i tres espais oferiran menús literaris. Vila del Llibre també se sumarà a algunes de les commemoracions literàries que impulsa enguany l'Institut d'Estudis Catalans com l'Any Perucho o l'Any Carner. També es recordarà a Josep Pla amb una conferència sobre els seus viatges arreu del món, molts d'ells en vaixells petriolers. «La Vila del Llibre de l'Escala acabarà deixant empremta», ha assegurat Enric Bono, un dels membres de l'equip organitzador.