Aquest dissabte, 15 de febrer, Llançà celebra la cinquena edició de la trobada gastronòmica Street Food Winter. Aquesta activitat és fruit de la iniciativa dels restaurants de Llançà amb la col·laboració de l'Ajuntament i té com a principal objectiu oferir una activitat diferent i innovadora per promocionar la gastronomia local fora de la temporada alta turística. La trobada tindrà lloc a l'envelat de les Esplanes, situat entre la zona esportiva i el parc de Bombers.

L'Street Food Winter oferirà 17 tapes elaborades per una desena d'establiments locals i que estaran acompanyades per vins de diferents cellers de la DO Empordà.

L'acte es dividirà en dues parts, la primera, entre dos quarts de vuit de la tarda i dos quarts d'onze de la nit on s'oferiran les tapes i les degustacions de vi acompanyades de la música dels grups locals Discover's i Equinox Trio. La segona serà més d'ambient nocturn musical, durant la qual alguns establiments del municipi oferiran copes per acompanyar l'actuació del Trio Calavera.

Els tiquets de les degustacions podeu adquirir-los a l'avançada a l'Oficina de Turisme (3 tapes + 1 beguda), d'aquesta manera us podeu estalviar cues per al dia de l'esdeveniment.

«Estem molt contents de com ha funcionat aquesta iniciativa aquests darrers anys i per això repetim la fórmula de les degustacions amb tapes dels restaurants locals i els vins de la nostra DO», explica l'alcalde de Llançà, Francesc Guisset.

El batlle llançanenc té clar que «després de la festa de Sant Vicenç i abans del carnaval, l'Street Food Winter és una porta oberta per a iniciar la temporada turística en el municipi, encara que el moment fort començarà per setmana Santa. Però aquesta activitat va molt bé per a demostrar el potencial gastronòmic dels nostres restaurants. El públic podrà tastar diferents propostes amb plats elaborats segons el criteri de cada establiment. És una manera de treure pit, la gent de Llançà se sent orgullosa de poder convidar amics i familiars d'altres municipis per a venir a viure aquest esdeveniment». Guisset també creu que «és una bona eina turística, ja que combina els productes amb la possibilitat de venir a passar el dia o el cap de setmana a Llançà per conèixer el nostre territori. Cada vegada arrosseguem més gent de fora, i això és positiu, especialment si el temps acompanya».

L'envelat és l'espai escollit per a dur a terme l'Street Food Winter. La seva instal·lació va coincidir amb la festa de Sant Vicenç, s'aprofita ara per a la trobada gastronòmica i serà l'escenari del gran ball de carnaval. «La Festa de Sant Vicenç és per a la gent del poble, és molt nostre. Les tapes i el carnaval ja són activitats més obertes que ens fan venir gent i que procurem organitzar tan bé com podem», conclou l'alcalde.