El Festival Castell de Peralada és un dels nominats als International Opera Awards 2020 en la categoria de Millor Festival. El certamen gironí ha estat seleccionat al costat del Donizetti Opera Festival de Bergamo, el George Enescu Festival de Bucarest, el Macerata Opera Festival, O19 (Opera Philadelphia) i el Festival Salzburg. A banda del Millor Festival, hi ha 17 categories més (cantants, compositors directors, produccions, teatres, orquestres, cors, etc.), i el Teatro Real, de Madrid, encapçala la llista de nominacions amb quatre candidatures: Companya d'òpera, Orquestra d'òpera, Millor estrena i Millor enregistrament en DVD. Els guanyadors d'aquesta edició dels premis es donaran a conèixer el 4 de maig a Londres.

Dues companyies d'òpera encapçalen la llista de nominacions dels International Opera Awards 2020. Són el madrileny Teatro Real (Companyia d'òpera, Orquestra d'òpera, Millor estrena absoluta per 'Je suis narcissiste' i Millor Enregistrament en DVD) i la Deutsche Oper am Rhein (Educació i divulgació, Nova producció, Estrena mundial).

L'anunci dels finalistes es va fer públic el passat 5 de febrer. Entre ells, hi ha el Festival Castell de Peralada, seleccionat en la categoria de Millor Festival. Si el festival empordanès s'imposa o no a la resta de candidats, se sabrà el proper 4 de maig de 2020 en una gala al Sadler 's Wells de Londres.

Els International Opera Awards es van crear el 2012 per la revista britànica especialitzada 'Opera', i des dels seus inicis s'han considerat com els premis més importants de el món de l'òpera. Amb ells, es vol guardonar anualment als millors en el món de la lírica; cantants, compositors directors, produccions, teatres, orquestres, cors, festivals, estrenes absolutes, etc.), reconeixent públicament als protagonistes de l'any i donant suport a la formació de nous talents en el gènere a través de beques finançades amb els beneficis obtinguts a la gala de lliurament.

La llista de finalistes ha estat confeccionada per un jurat internacional que inclou crítics, directors d'òpera, directors i creadors, presidit per John Allison, editor de la revista 'Opera' i crític de música clàssica de 'The Daily Telegraph'.