L'exconseller Santi Vila treu a la llum pública, aquest dimarts, un nou llibre escrit en primera persona, Vèncer i convèncer. De la banqueta del Suprem a el compromís amb la reconciliació on explica la seva experiència a la banqueta del Tribunal Suprem, i, segons l'autor, « les veritats i mentides dels principals testimonis en el judici».

En el llibre, l'exalcalde de Figueres, parla del fanatisme independentista que s'havia imposat «És una dada objectiva que, al menys des de 2015, la política catalana va embogir i, gairebé sense saber com, el virus del radicalisme havia anat enverinat la sang i l'entesa de gran part de la ciutadania» . I en posa com a exemple al rector de la parròquia figuerenca de Sant Pere, mossèn Taberner, «La passió i la discòrdia polítiques es van expandir en el si de moltes famílies, a la feina, a l'espai públic. Així, i tan sols a tall d'exemple, recordo els sermons revolucionaris i independentistes de mossèn Taberner, el rector de la parròquia de Sant Pere de Figueres durant 2017, històricament la més important i conservadora de la ciutat de la qual vaig ser alcalde durant sis anys. Per a mi, el més sorprenent no eren els disbarats que deixava anar des de la trona aquell capellà rebel, des de sempre extravagant, no molt llegit i encara menys viatjat, sinó l'empatia amb que els rebien moltes beates, la majoria d'elles milionàries i, fins a la data, de dretes i missa diària»

Sinopsis

Després d'explicar el xoc institucional entre la Generalitat i el Govern d'Espanya l'octubre de 2017 a De herois i traïdors (2018), Santi Vila relata en primera persona la seva experiència a la banqueta dels acusats davant del Tribunal Suprem: la seva declaració, però també les veritats i mentides d'alguns dels principals protagonistes i testimonis durant el judici, així com les experiències i anècdotes d'aquells llargs mesos de procés judicial, viscuts entre Madrid i Barcelona.

Santi Vila dedica la segona part de el llibre a plantejar la seva proposta per recuperar els consensos constitucionals bàsics per a la convivència i, a través de l'diàleg, reprendre el camí de la reconciliació i el progrés a Catalunya i al conjunt d'Espanya.

A les xarxes socials, la presentació del llibre genera expectació: