Els Entramuntanats han celebrat, aquest dilluns, el seu 26è aniversari a Barcelona amb un nou sopar oficiat per un xef empordanès, Gregory Abella, del Restaurant Falconera de Roses. Més de cinquanta membres i simpatitzants del Casal Empordanès de la capital de Catalunya, van voler participar i fer costat a Carme Jornet i a Aleix Pujol Jornet, vídua i fill de Ramon Pujolboira que ens va deixat el passat mes de setembre, i que ha estat distingit amb el premi Entramuntanat de l'Any a títol pòstum per part de l'associació.

13

Sopar dels Entramuntanats amb Gregory Abella i homenatge a Pujolboira

El sopar, celebrat al restaurant El Bosc de l'Hotel Barcelona 1882, ha estat elaborat íntegrament amb productes empordanesos cent per cent KM 0 per part d'Abella i el seu equip, i ha tingut de nou una gran acceptació per part dels assistents, que van dedicar als cuiners una llarga ovació. Es compongué d'Olives amb anxoves arrebossades; Crema de calçots amb llagostí cruixent; Torradeta de foie, carxofa i ou de guatlla; Pop a la brasa amb parmentier de patata violeta i oli de 'Pimentón de la Vera'; Socarrat amb gambots i safrà i un Arròs caldós amb bacallà i carxofes. Com a cloenda, i honorant la tradició dels Entramuntanats d'acabar els seus àpats sempre amb uns postres de cacau, el restaurant rosinc va servir un plat de xocolata en estat pur. Els plats van estar acompanyats amb vins del celler Espelt.

En aquesta ocasió, han volgut assistir fins a quatre expresidents de l'entitat per conèixer la nova activitat. Foren Jordi Jordà (co-fundador amb Thomas Spieker i Cati Palou), Jordi Sargatal, Isabel Boncompte i LuisMi Martínez.

Un cop finalitzada la festa gastronòmica, tingué lloc el lliurament del guardó Entramuntanat de l'Any que es va concedir a títol pòstum a Ramon Pujolboira i que fou recollit per la seva vídua, Carme Jornet, i el seu fill, Aleix Pujol Jornet. En va fer lliurament Jordi Jordà, President dels Entramuntanats.

Cada any en el sopar d'aniversari del mes de febrer, els Entramuntanats atorguen el seu guardó, Entramuntanat de l'Any, creat per Eduard Bartolí, a "empordanesos i empordaneses que hagin destacat especialment i que fomentin l'empordanisme i 'esperit entramuntanat arreu del món". "A més, durant molts anys, Pujolboira va mantenir una estreta relació amb els Entramuntanats", segons recorda la seva junta.