La potència més metàl·lica puja a l'escenari un any més amb la tercera edició del Ktatonik Fest, el festival de música alternativa que concentra a Llançà les bandes més destacades del punk, hardcore i metal, tant a escala nacional com internacional. Després de l'èxit de les edicions anteriors, l'Associació Vats i Volts torna a engrescar-se per oferir l'únic espectacle d'aquest estil en tota la comarca, i rodalies. «Volem potenciar i fomentar la cultura underground a la comarca, que no hi ha cap oferta així», diu el president de l'entitat, Olivier López.

Ktatonik Fest III

es farà aquest dissabte 8 de febrer, a partir de les sis tarda i, «mantenint l'esperit de festa de poble», l'entrada és gratuïta i els preus de les barres, populars. Actuaran dos grups més que en les passades edicions: Discharge; KOP; Adrenalized; Implore; The Capaces; Bad Mongos; Pànico al miedo, i La Banda de l'Agonia oferiran més hores seguides que mai de música hardcore punk.

Per als organitzadors, en aquest espai, és «molt i molt important oferir l'oportunitat d'actuar a grups de l'Alt Empordà i -asseguren- que sempre ho hem intentat, ja que els manca escena». Amb la tercera edició, tant els organitzadors com l'Ajuntament de Llançà, consideren que es tracta d'un festival consolidat. Els centenars de persones que s'han desplaçat des de la comarca per assistir en les dues darreres edicions, demostra que el Ktatonik Fest agrada.

A més, cada cop més s'està donant a conèixer a escala nacional i colant-se en les agendes musicals més undergrounds. «Per aquest any ens consta que vindrà gent de Madrid, Andalusia o València, quan veus que atraus gent de fora, que estan disposats a venir a Llançà, podem dir que està consolidat», explica López. Des de l'Associació defensen que es deu, sobretot, a la feina ben feta i, amb discreció, presumeixen haver portat «els millors grups».

El festival, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llançà i la Diputació de Girona, es farà per primera vegada fora dels actes de la Festa Major de Sant Vicenç, un canvi que ha coincidit amb el nou equip de govern i que els organitzadors hi estan d'acord perquè «es farà un dissabte i entenem que així podrà venir més gent». A l'Ajuntament, continuen apostant pel Ktatonik Fest perquè «ajuda a desestacionalitzar l'agenda» i, la regidora de Joventut, Elsa Rodríguez, comenta que «estem molt contents que, sobre tot, la gent jove promogui activitats d'aquest caire a Llançà».