Fa molts anys que el Teatre Nacional de Catalunya no surt amb cap dels seus muntatges de gira. Era, aquest, un deute pendent que tenien amb comarques. Així, doncs, la representació de «La Rambla de les floristes» de Sagarra, que es fa aquest divendres a les 9 del vespre al Teatre de Figueres, és un esdeveniment i, de fet, ja queden poques entrades a la venda. Aquesta versió del clàssic de Josep Maria de Sagarra, ha estat dirigida per Jordi Prat i protagonitzada per Clara Altarriba i David Anguera, entre altres.

«La Rambla de les floristes» és un retrat de la societat catalana a partir d'un dels seus símbols, la Rambla de les Flors de Barcelona. Per Jordi Prat, el director, és «aquesta una obra perfecta», ja que «l'estructura és rodona, els versos conflueixen amb aclaparadora versemblança i tots els personatges estan excepcionalment ben dibuixats». El director, a més, reconeix que «sota l'aparent lleugeresa del retrat barceloní» o la imatge d'una obra divertida, «La Rambla de les floristes» és, al mateix temps, «una obra desoladora, demolidora» plena de referències històriques i culturals».

Un dels encerts que apliquen els programadors figuerencs des de fa un temps és la possibilitat que li donen als espectadors de parlar amb l'elenc interpretatiu. Així serà també en aquesta ocasió quan, després de la representació, s'obrirà un debat directe entre l'escenari i la platea.