04 de febrer de 2020
04.02.2020

'El fill de l'italià' i 'Contes des de la presó', els títols de ficció i no ficció en català més venuts del 2019

En castellà s'imposen la novel·la 'Los asquerosos' i 'Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso', de Gonzalo Boye

04.02.2020 | 09:51
L'escriptor Rafel Nadal amb el seu nou llibre 'El fill de l'italià'

La novel·la de Rafel Nadal 'El fill de l'italià' (Columna Edicions) va ser el llibre de ficció en català més venut l'any 2019 a Catalunya, seguit d''Aprendre a parlar amb les plantes' (Edicions del Periscopi), de Marta Orriols, i 'Paraules que tu entendràs' (Columna Edicions), de Xavier Bosch. Segons el mateix rànquing elaborat per Librired i difós pel Gremi d'Editors de Catalunya, els títols de no ficció de més èxit van ser 'Contes des de la presó', d'Oriol Junqueras i Neus Bramona, 'Tota la veritat' (diversos autors) i 'Ho tornarem a fer', de Jordi Cuixart, tots tres publicats per Ara Llibres. En llengua castellana, la novel·la 'Los asquerosos' (Blackie Books), de Santiago Lorenzo i, en no ficció, el llibre de l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, 'Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso' (Roca Editorial), van ser els títols més venuts a Catalunya.

'El fill de l'italià', Premi Ramon Llull 2019, va ser l'obra de ficció en català més venuda de l'any passat, demostrant un cop més el pes dels premis literaris en els èxits editorials. També el segon títol més venut en aquesta categoria, 'Aprendre a parlar amb les plantes', de Marta Orriols, va ser reconegut el gener de 2019 amb el Premi Òmnium a la millor novel·la publicada l'any anterior.

En no ficció, el 'procés' català és el gran tema protagonista del llistat dels més venuts amb fins a set dels deu primers títols del rànquing. El primer, el llibre de contes il·lustrats de l'exvicepresident català Oriol Junqueras amb Neus Bramona, 'Contes des de la presó' (Ara Llibres), seguit de la crònica periodística 'Tota la veritat', de Ferran Casas, Neus Tomàs, Odei A.Echearte, Roger Mateos, Gerard Pruna i Marc Martínez-Amat, i el llibre de Jordi Cuixart, 'Ho tornarem a fer', segon i tercer respectivament. Els segueixen títols com 'Tres dies a la presó' (la conversa entre el mateix Cuixart i la periodista Gemma Nierga), 'Esperança i llibertat', de l'exconseller Raül Romeva.

Quant a la literatura infantil i juvenil en català, els llibres més venuts de l'any passat van ser 'Mirall Trencat', en edició de Club Editor, el nou títol d'Astèrix i Obèlix 'La filla de Vercingetòrix' (Editorial Bruño) i 'Tinc un volcà' (Edicions El Cep i la Nansa).

'Los asquerosos' triomfa també a Catalunya


La novel·la 'Los asquerosos', una de les ficcions més celebrades de la literatura espanyola independent de l'any passat, escrita per Santiago Lorenzo, va ser també la ficció en castellà més venuda a Catalunya. En segon lloc se situa l'obra de Dolores Redondo 'La cara norte del corazón' (Ediciones Destino) i, en tercer, la flamant Premi Nacional de Narrativa del Ministeri de Cultura, 'Lectura Fácil', de Cristina Morales.

En l'àmbit de la no ficció en castellà, 'Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso' (Roca Editorial), de Gonzalo Boye, va ser el llibre més venut. En segon lloc, 'Cómo hacer que te pasen cosas buenas' (Espasa Libros), de Marián Rojas i, en tercer, 'El Director' (Libros del KO), de l'exdirector del diari 'El Mundo', David Jiménez.

'Los secretos de YouTube' (Mr Ediciones), de TheGrefg, '¡Locuras fuera de casa!' (Montena), de Lady Pecas, i 'Misterio en el internado' (Montena), de Martina D'Antiochia, van ser els títols de literatura infantil i juvenil més venuts en castellà a Catalunya el 2019.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook