03 de febrer de 2020
03.02.2020
Figueres

Els usuaris de la biblioteca de Figueres satisfetes amb els serveis de l'equipament

Els 164 enquestats millorarien, principalment, l'horari, l'ampliació del fons i les instal·lacions

03.02.2020 | 17:27
Una de les activitats de l'equipament

Fa pocs dies, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona va fer públic el resultat de l'enquesta realitzada el 2019 entre les persones usuàries de biblioteques de les comarques de Girona, per tal de conèixer el seu perfil sociodemogràfic, les seves actituds i els usos que realitzen d'aquests equipaments culturals, així com les seves opinions, amb la finalitat de detectar possibles aspectes a millorar. Un d'aquests centres va ser la biblioteca Fages de Climent de Figueres, la més important de l'Alt Empordà. De les 164 enquestes realitzades entre les persones usuàries d'aquest equipament, se'n deriva que aquestes la visiten entre una vegada a la setmana i una vegada al mes. Quant a les activitats realitzades, el 73,2 % de les persones hi acudeixen per tal d'emportar-se o retornar un llibre, mentre que el 22,6 % ho fan per consultar llibres i documents, i el 17,1 % per realitzar una consulta al personal de la biblioteca.

Pel que fa als aspectes més ben valorats de la biblioteca, destaca l'atenció rebuda per part de l'equip de professionals que treballa en aquest equipament, la informació facilitada i el servei de préstec. En aquest sentit cal recordar que la Fages de Climent és l'única biblioteca de Catalunya que compta amb un servei de préstec il·limitat.

De la seva experiència a la biblioteca, els usuaris i usuàries d'aquest equipament en destaquen el personal, el fet de poder-hi llegir i el fons, tot i que la globalitat dels aspectes obté una alta valoració.

Suggeriments de millores

D'altra banda, a nivell personal, els enquestats consideren que la biblioteca els hi aporta beneficis en aspectes com el fàcil accés a llibres i internet, a un lloc d'estudi i també com a lloc d'aprenentatge, enriquiment personal i accés gratuït a la cultura. Pel que fa als suggeriments de millora, el 28,9 % considera millorable l'horari, el 19,7 % l'ampliació del fons i l'11,8% les instal·lacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook