L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest dilluns la programació de l'Apropa Cultura per tal de que tota la ciutadania tingui accés a la programació cultural de la ciutat. S'ha presentat la programació inclosa en el projecte del Teatre el Jardí, l'Auditori dels Caputxins, la Sala la Cate i el Museu del Joguet. Hi podem trobar espectacles familiars, de dansa de música, de teatre i de música.

Apropa Cultura és un programa socio cultural que uneix les persones i la cultura. El projecte va néixer el 2006 amb la idea que la cultura ha de ser per a tota la societat i que aporta molts beneficis a les persones. És per això que s'ha de poder garantir i facilitar l'accés a la cultura a tota la ciutadania.

El programa s'adreça a entitats i centres socials que treballen amb persones en risc d'exclusió social o amb discapacitat dels següents àmbits: persones amb discapacitat intel·lectual, per sones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, persones amb discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran, persones immigrants i infants i adolescents i dones entre altres. També s'adreça a altres entitats socials i de l'àmbit de la salut com persones amb discapacitat sensorial, centres especials de treball, associacions de malalties cròniques.

L'Ajuntament de Figueres hi col·labora oferint els espectacles propis de la programació estable a uns preus socials per aquests col·lectius, amb la tarifa Apropa (3 euros) o la tarifa reduïda (50% de descompte sobre el preu de les entrades sempre inferior a 10 euros), segons el tipus de col·lectiu que ho sol·licita.

Una de les novetats d'enguany és una campanya que s'anomena "Totes incloses", focalitzada a dones en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social.