Una exposició fotogràfica fa un repàs, en imatges, als últims 150 anys de l'església de Sant Pere, amb motiu de l'any del mil·lenari de la parròquia de Figueres. La mostra "El temple de Sant Pere de Figueres, ahir i avui" recull instantànies que van des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.

En l'exposició, es poden veure nombroses postals de principis de segle, i algunes imatges de linterior del temple abans de la seva demolició de l'any 36 fetes per Mn. Albert. També es mostra una imatge del testament del Compte de Besalú de l'any 1020, on s'esmenta per primera vegada a la parròquia.

En total s'exhibeixen més de 75 fotografies procedents de diferents arxius, col·leccions particulars i d'autors contemporanis. En destaquen les imatges de les antigues capelles o les de la desapareguda capella dels Dolors. Algunes de les fotografies que s'exposen no veien la llum des de l'any 1941, i fins i tot s'ha recuperat alguna imatge inèdita fins ara.

L'exposició compta amb la supervisió de la historiadora figuerenca Anna Maria Puig i es pot veure al baptisteri de la parròquia de Sant Pere de Figueres fins el 26 d'abril. Després estarà instal·lada en diferents centres culturals de la comarca.