Demà, dissabte 1 de febrer a les onze del matí, dins la capella del Convent de Santa Clara, en el marc de la festa de la Candelera, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries lliura els guardons Espiga i Timó. Enguany els premis es concedeixen al compositor castelloní Marc Timón Castelló i a la festa Terra de Trobadors.

Marc Timón Barceló és un dels compositors catalans amb més projecció internacional. Acumula diversos guardons dels Jerry Goldsmith Award. Ja l'any 2003 va rebre el premi Espiga i Timó de bronze, per ser «una jove promesa». Després de disset anys, la comissió encarregada d'escollir els premiats considera que «aquesta jove promesa ha tingut una consolidació total de la seva activitat, el seu carisma i saber fer, la seva creativitat i la qualitat de les seves obres».

D'altra banda, la festa medieval Terra de Trobadors compleix enguany el seu 30è aniversari, situant-se en un dels moments àlgids de la seva història. El premi vol reconèixer a la tasca de tota la gent que ha participat en la festa durant la seva trajectòria.

Els premis Espiga i Timó

Els premis Espiga i Timó d'Or s'atorguen a totes aquelles persones, entitats o associacions que contribueixen en temes relacionats amb els valors socials, culturals, científics, religiosos, polítics, artístics, esportius, mediambientals, econòmics, morals o materials del municipi. L'any passat, els premiats van ser la gelateria Dino, per la difusió d'Empuriabrava durant els 40 anys de trajectòria, i el Pot Petit, el conjunt format per Siddartha Vargas i l'Helena Bagué, que complia 10 anys.