28 de gener de 2020
28.01.2020
Figueres

Més de 45.000 alumnes de 300 centres escolars han visitat els museus de l'Alt Empordà el 2019

Els vuit museus d'"Una Comarca de Museu" celebren deu anys presentant un vídeo promocional

28.01.2020 | 18:30
Els representants de la xarxa "Una Comarca de Museu".

Més de 45.000 alumnes de 300 centres escolars han visitat els museus de la comarca el 2019. La xarxa "Una Comarca de Museu", formada per vuit museus de l'Alt Empordà, aquest any celebra el 10è aniversari i ho fa amb un vídeo que reivindica el potencial educatiu de les seves col·leccions.

Una comarca de museu és la xarxa que integren el Museu de l'Anxova i la Sal i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries de l'Escala, l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, el Museu de l'Empordà, el Museu del Joguet de Catalunya i el Museu de la Tècnica de l'Empordà de Figueres, el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera i la Ciutadella de Roses amb la col·laboració del Servei Educatiu de l'Alt Empordà i la participació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Generalitat de Catalunya.

Ara que es compleixen 10 anys dels seus inicis, els museus que formen part d'aquest projecte han presentat un vídeo que reivindica el potencial educatiu dels equipaments patrimonials de la comarca.

Les dades corroboren aquesta reivindicació, i és que al llarg de l'any 2019 han passat per aquests museus de l'Alt Empordà un total de 45.556 alumnes de més de 300 centres educatius que han participat en alguna de les més de 70 activitats pedagògiques que s'ofereixen.

Com han explicat els promotors de la iniciativa en la presentació del vídeo, "tot i les bones dades que es desprenen de l'avaluació quantitativa de l'any passat, des dels mateixos museus es creu que encara hi ha molt recorregut per fer i que el nombre de visites pot augmentar considerablement, de fet només s'han de visitar vuit centres patrimonials en els 2.210 dies que els infants i adolescents passen en els centres educatius".

L'objectiu d'Una comarca de Museu per a aquest 2020 és millorar en aspectes relacionats amb la comunicació a les escoles per facilitar-los l'accés a les propostes educatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook