Castelló d'Empúries celebra la Candelera, des d'aquest divendres fins diumenge. Seran tres dies durant els quals s'organitzaran activitats molt variades amb la voluntat, assegura el regidor de Festes, David Garre, «de captar l'atenció d'un públic divers». Per fer-ho, l'Ajuntament ha buscat «innovar» alguns aspectes de la celebració com ara traslladar la Festa Jove de divendres des de la sala polivalent, on es feia els darrers anys, a la Sala Municipal, molt més petita i adequada pel nombre de públic.

El cartell de la Candelera inclou altres al·licients com l'entrega dels premis Espiga i Timó; l'actuació de l'humorista Txabi Franquesa i la projecció del curt «Demà tindrem sort», . La música també tindrà un protagonisme clar dins la celebració. Divendres, primer dia de la festa, hi haurà dues propostes musicals ben divergents: la tradicional amb «Cançó fugaç», , al convent de Santa Clara, i la Festa Jove amb Julay's i Banda Neón, a la Sala Municipal. Sent Castelló terra sardanista, no faltaran les audicions que arribaran de la mà de la cobla Foment del Montgrí, dissabte, i la cobla local Rossinyolets, diumenge al migdia. La música de ball la marcaran Dj Cassette Night, dissabte a la nit, i la Montecarlo, per cloure la festa diumenge.

Com explica el regidor de Festes, David Garre, la implicació de les entitats locals segueix sent molt important. «Se'ls fa participar molt», reconeix. Això es tradueix amb l'entrega dels premis Espiga i Timó al compositor i músic castelloní Marc Timón i a la Festa Terra de Trobadors. També destaquen els actes que tindran lloc diumenge, com l'organització d'una fira de brocanters promoguda per l'associació de comerciants; la despertada dels Fusellers de Castelló; una trobada de puntaires; una ballada de danses populars amb l'Esbart Dansaire de Castelló o jocs de cucanya i trencades d'olles promogudes per Espais Joves.

L'humorista Txabi Franquesa actua dissabte a la Sala Municipal.

Parlant amb Franquesa

Parlant amb FranquesaUn dels moments àlgids de la festa serà dissabte a les 10 de la nit. Es tracta de l'actuació de l'humorista català Txabi Franquesa amb l'espectacle Parlant amb Franquesa, a la Sala Municipal. L'artista toca diferents branques: des del teatre, el cinema fins a la televisió. Ha codirigit i representat diverses obres de teatre però, sobretot, se'l coneix pel seu pas pel Club de la Comedia. L'accés a l'espectacle és gratuït però s'aplicarà la taquilla inversa, és a dir, que els assistents paguin allò que creguin convenient segons el grau de satisfacció.

Màgia i animació infantil

Màgia i animació infantilEl públic més menut també podrà viure una tarda de dissabte ben entretinguda a la Sala Municipal. A les 5 s'ha previst l'actuació del mag Andrew. El seu xou és molt visual i busca interactuar amb els infants. Tot seguit, una hora més tard, arribarà l'animació de Jordi Patxeco que es completarà amb una xocolatada popular per a tota la mainada assistent.