L'era del mas de Sant Pau de la Calçada, situat en el terme de Figueres a tocar el riu Manol, acull aquest diumenge l'Aplec dedicat a la reconversió de Sant Pau, organitzat pel Foment de la Sardana Pep Ventura amb la col·laboració de l'Ajuntament i la propietat del recinte. La festa inclou la venda de flaones, considerat el producte de pastisseria més simbòlic de la ciutat. "És un Aplec especial, per al qual sentim molta estima i que té molta història", explica Montse Mauné, presidenta del Foment. Aquesta edició és la que fa 75 i es pot celebrar amb total normalitat ja que el temps acompanya.

La festa sardanista compta amb la participació de la cobla Foment del Montgrí i preveu sortejar una flaona gegant. Al migdia, a la capella del mas, hi ha una celebració religiosa.

La festa té un marcat caire popular i molta gent es desplaça a peu fins al mas de Sant pau de la Calçada tot vorejant el camí que enllaça Figueres amb El Far d'Empordà des de la Ronda Sud i el Mas de la Torre. Aquest any, però, l'accés per la part sud està tallat a causa de la crescuda del Manol.