El 20 de gener comença una nova edició del cicle de lectures comentades de literatura catalana que organitza cada any Òmnium Alt Empordà. Les xerrades es fan sempre al mateix lloc i a la mateixa hora: a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, a les 19.00 hores. L'eix vertebrador, aquesta vegada, és el gènere del conte dins de la literatura catalana.

La sessió inaugural és a càrrec de l'escriptor Damià Bardera, i presenta el conte com un gènere amfibi. La resta de sessions seran conduïdes per diversos professors de literatura de Figueres, amb el programa següent:

  • 30 de gener: El «quadre de costums» i els límits literaris, a càrrec de Jordi Mascarella.
  • 4 de febrer: El laberint narratiu de Quim Monzó, a càrrec de Joan Ferrerós.
  • 10 de febrer: Espriu que baixava les escales, a càrrec d'Assumpció Heras.
  • 20 de febrer: Carme Riera i Ramon Solsona, dos escriptors oulipians?, a càrrec de Lourdes Godoy.
  • 27 de febrer: Mercè Rodoreda: un conte, a càrrec d'Àngels Gardella.
  • 2 de març: Víctor Català i el conte, a càrrec d'Irene Muñoz.

El curs és obert a tothom i gratuït, però la novetat d'aquest any és que aquesta activitat serà reconeguda com a activitat formativa pel Departament d'Educació per a tots els docents que s'hi hagin inscrit. Les inscripcions són obertes fins al 19 de gener a http://ves.cat/errF

Després d'una breu introducció sobre l'autor i l'obra que permeti posar-la en context, les sessions se centren en la lectura i comentari dels textos que es lliuraran en començar.