L'espai Art i memòria del Museu Memorial de l'Exili (MUME) inaugura dissabte, 18 de gener, la videoinstal·lació «Fugir», de l'artista Àlex Nogué. L'exposició es podrà visitar fins al 31 de maig.

Els arbres del Pirineu varen veure fugir milers d'exiliats republicans. Els mateixos arbres han vist marxar, durant la segona dècada del segle XXI, personalitats del món artístic i polític. Aquesta mostra proposa una reflexió sobre el bosc com a escenari immutable i testimoni de vivències humanes que configuren una estructura cultural que travessa el temps.

Àlex Nogué

L'artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona Àlex Nogué (Hostalets d'en Bas, 1953) és editor de la revista científica BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació). És també autor de llibres sobre els processos de creació fonamentats en la experimentació artística personal. L'any 2017, Nogué va guanyar la novena edició de la Biennal d'art de Girona, convocada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

«Refugium, refugia» al MUME

El Museu acull també, fins al 3 de febrer de 2020, la mostra «Refugium, refugia». És una proposta del pintor i dibuixant Marco Noris, qui, prenent com a inspiració el camp de concentració de Ribesaltes, proposa al visitant un viatge per la memòria col·lectiva de les persones exiliades.

L'artista retrata els llocs físics i emocionals de l'exili i el desarrelament en una mostra amb una vintena de quadres a l'oli i quatre instal·lacions que sumen 120m2 de paper.

  • ACTE: Inauguració de la videoinstal·lació «Fugir»
  • DIA: Dissabte, 18 de gener de 2019
  • HORA: 12.00 hores
  • LLOC: Museu Memorial de l'Exili (MUME), de la Jonquera