L’any comença amb la festa de Sant Antoni, patró dels animals i on els Pabordes de Sant Antoni s’encarreguen d’organitzar els actes de la tradicional benedicció dels animals a Peralada.

Els actes començaran diumenge 19 de gener a tres quarts d’onze del matí amb la concentració d’animals a la Plaça de l’Església on es procedirà a la benedicció. Seguidament es celebrarà l’Ofici Solemne amb la participació i acompanyament de la Coral de Peralada.

A tres quarts de dotze, la Sala de Plens de l’Ajuntament acollirà l’acte de concessió, a títol pòstum, i a petició de les entitats locals, del guardó ‘Claustre de Sant Domènec’ al Sr. Pau Pujol Esparch, qui fou president fundador de l’Associació de Joves de Peralada i president de l’Associació dels Pabordes de Sant Antoni, en reconeixement a la seva inestimable i activa participació que dugué a terme per dinamitzar el teixit associatiu i cultural del municipi.

A les 12h del migdia, a la Plaça Gran, tindrà lloc una ballada de Sardanes amenitzades per la Cobla La Principal de Porqueres i un vermut popular.

L'endemà, es celebrarà la Festivitat de Sant Sebastià, amb la tradicional missa a la capella i un vermut popular.