L'inici de desembre és un moment clau en el calendari per a tots els amants de l'art i aquest ha d'acudir a la seva cita indispensable amb la ciutat de Miami (USA), en motiu del Miami Art Basel. Més de vuitanta fires d'art s'instal·len en la capital de Florida i uns cinc milions de persones visiten la ciutat per gaudir de la cultura, esdeveniments ultraexclusius i probablement comprar o exposar algun tipus d'obra d'art.

Col·leccionistes, periodistes, artistes, celebritats i friquis saturen la ciutat per complet durant 6 frenètics dies d'inauguracions incessants, esdeveniments VIP, festes desenfrenades, carrers tallats amb performances i una xarxa de comunicacions bloquejada per la sobredemanda. «Enmig d'aquest escàndol artístic», el duo d'artistes urbans català Fert & Dase ha estat aportant color i més jaleo, si cap, al caos de la ciutat, sota la seva obra i lema Olé la Vida, han explicat a la tornada.

Aquest desembre la parella celebra 10 anys de relació artística i per segona vegada s'han desplaçat a Miami per realitzar diverses intervencions artístiques principalment en el barri de Wynwood, actual meca de l' street art i cultura urbana.

En aquesta ocasió aquest duo artístic ha realitzat un mural en el cor de Wynwood, concretament en Midtown Sènior Care Center, una residència d'ancians a la qual han canviat l'esperit, gràcies al color de la seva obra Olé la vida. «Amb l'art de Fert & Dase hem donat una nova oportunitat als asilats perquè continuïn celebrant la seva vellesa i gaudeixin de la seva estada en el centre. Els encanta la idea que fins i tot sentint-se tancats, puguin continuar gaudint i celebrant la vida» explica Sergio, propietari de l'empresa, observant el Badass Grandpa que vesteix la seva residència amb actitud burlesca i desafiadora.

A més d'aquest mural, també van pintar un descapotable en directe durant la Vice House Miami, un esdeveniment organitzat pel Magazine Vice, que junta els seus principals directius en l'àmbit mundial, col·laboradors i influències del moment.

L'actuació de Fert & Dase va passar per la customizació d'un Ford Mustang descapotable i va concloure amb la intervenció dels assistents, entre els quals hi havia el productor musical Milkman, la cantant Ms Nina, els dirigents de Desigual o alguns influencers de la talla de Juno Birch o Greta Menchi, que van tenir l'oportunitat de deixar els seus missatges pintats directament sobre el cotxe.