La Joguina Educativa, campanya desenvolupada per Creu Roja Joventut pretén, un any més, garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Té com a objectiu principal fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.

Amb el lema 'Els seus drets en joc', la campanya recollirà i distribuirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de les comarques gironines. Podeu consultar els punts de recollida a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.org oberts fins el 3 de gener del 2020.

Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya vol posar èmfasi en el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, emmarcant-se en el projecte de 'La Joguina Educativa' que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any. Per aquest motiu, sol·licitem que les joguines siguin noves -tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

Hi participaran més de 120 persones voluntàries de 15 assemblees de la Creu Roja a la demarcació de Girona, fent que la campanya arribi a més de 400 municipis catalans i més de 25.000 infants.

Diferents fórmules de col·laboració

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana la col·laboració d'empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida o de vehicles de transport, entre d'altres.

Les donacions es podran fer als diferents punts de recollida que es poden consultar a la web www.lajoguinaeducativa.org. Al mateix espai web es pot veure el calendari de les diverses activitats previstes a les diferents localitats.