Quan arriba el Pont de la Puríssima, també ho fa el Festival de les Aus del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, a Castelló d'Empúries i els pobles del voltant. Enguany el cartell inclou algunes novetats entre les quals destaquen una passejada sensorial, la projecció del film Nòmades del vent i pràctiques d'orientació amb els estels així com una exposició de fotografies de la badia de Roses de Manel Casanovas.

Les activitats arranquen aquest divendres a les 11 del matí amb un taller de petjades amb fang a càrrec d'agents rurals. També, a la mateixa hora, es fa un contaconta indi i s'inicia una visita guiada. Al migdia sortirà el trenet dels Aiguamolls, un viatge que es repetirà també dissabte i diumenge. Durant la tarda de divendres s'ha previst una sortida guiada als ajocadors.

Dissabte al matí és el dia escollit per fer una mostra d'anellament a la zona del Casot, activitat que es repetirà diumenge, i per impartir un taller de menjadores d'ocells. Ja al migdia, a partir de les 2, s'alliberarà una au al Centre de Recuperació dels Aiguamolls.

Visita als Aiguamolls del Baix Ter

Una altra de les novetats d'aquesta edició és una sortida guiada pels aiguamolls del Baix Ter, una activitat totalment gratuïta. La idea és que la visita comenci a dos quarts d'onze del matí i s'acabi a la una del migdia.