Els Tres Reis de l'Orient ja no hauran d'escalar fins al balcó de l'Ajuntament de Figueres, el proper 5 de gener. Aquesta imatge que s'ha repetit durant dècades serà ja història. Enguany, la gran festa es trasllada a la Rambla on s'ubicarà un gran escenari des del qual Ses Majestats es dirigiran al públic. Com ha explicat l'alcaldessa Agnès Lladó, l'interès és «arribar a molta més gent» gràcies a l'augment de capacitat d'aquest espai. Aquí també s'instal·larà una grada dedicada a les persones amb diversitat funcional.

El fet de portar el final de la cavalcada, enguany sense animals, a la Rambla no significa que els nens tinguin ara accès als Tres Reis. Per aconseguir una audiència amb ells, es recorda, cal que s'apuntin al concurs de fanalets. Tots els nens que hi participin seran atesos per Ses Majestats al Teatre El Jardí, aquell mateix dia, com es ve fent des de fa anys a Figueres.

L'arribada dels Tres Reis serà el punt i final d'una intensa campanya que s'inicia aquest mateix divendres a les 8 del vespre amb l'encesa de les llums de Nadal i l'estrena d'un mapping creat per una empresa amb seu a Figueres, a la façana de l'antic escorxador. La voluntat, ha explicat la regidora de Festes, Ester Marcos, «és descentralitzar» les propostes i que no només es facin al centre. El fet de canviar el dia d'encesa, del tradicional dissabte a divendres, és, segons Marcos, «per aprofitar el volum de públic que hi haurà a la ciutat durant el Black Friday». A més, en aquesta plaça també es presenta un nou element decoratiu: una gran bola il·luminada de 5 metres de diàmetre per on el públic podrà passar per dins. L'alcaldessa ha avançat que l'any vinent la idea és ampliar la il·luminació nadalenca també a altres barris de la ciutat, tot dependent del pressupost que es tingui.

D'altra banda, a la Rambla, i fins al 24 de desembre al migdia, també s'instal·larà el tradicional Mercat de Nadal. Un Mercat que obre les portes aquest divendres i que s'inaugurarà dissabte. Dins la programació tampoc faltarà la instal·lació d'un gran arbre de Nadal a la placeta baixa, concerts, la Factoria Lúdica i els actes als barris.