El passat mes de setembre, el Museu de l'Empordà, el centre d'art contemporani "À cent mètres du centre du monde" i l'associació "Ensemble Flashback" de Perpinyà van convocar la primera edició d'una residència creativa transfronterera per promoure l'art sonor contemporani.

L'objectiu de la convocatòria va ser la selecció de dos músics i artistes europeus per a desenvolupar una composició sonora o musical vinculada amb les exposicions "Jours de folie" (Dies de follia), de l'artista català Marcos Carrasquer, i "Eudald de Juana i la transgressió de la forma", de l'artista empordanès Eudald de Juana.

Fins a un total de 17 artistes europeus procedents de països com Espanya, França, Bèlgica, Holanda o Itàlia, entre d'altres, van participar en el procés de selecció de candidatures, on van resultar escollides les propostes dels artistes Lucie Bortot i Arnaud Romet i posteriorment, des del 25 de novembre i fins al 3 de desembre, estan desenvolupant les seves propostes sonores gràcies a una residència a Perpinyà i a l'espai-taller de l'escultor Eudald de Juana a Navata.

Els resultats d'aquestes dues estades es podran veure el pròxim dimecres 4 de desembre a la Casa Empordà i l'endemà, els artistes es traslladaran al centre d'art contemporani "À cent mètres du centre du monde" de Perpinyà per exposar les seves creacions.

El regidor de Cultura de Figueres, Alfons Martínez, ha destacat que "propostes com aquestes permeten posicionar a Figueres capital cultural de la regió i per això, mantindrem i potenciarem iniciatives artístiques similars a escala nacional i transfronterera".