Roser Martínez crea joies i complements amb un estil molt especial, per a gustos allunyats dels convencionalismes tant pel que fa al producte com a la manera de crear-lo. La seva particularitat ha rebut ara el reconeixement de la Diputació de Girona en la primera edició dels Premis Projecta't, una iniciativa de suport a les empreses que s'emmarca en el programa d'emprenedoria Co-Creix i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El Servei de Promoció Econòmica té previst convocar-ne la segona edició al llarg del primer trimestre del 2020, després de l'èxit obtingut. S'han premiat deu empreses de la província, d'entre disset projectes presentats i la seva és l'única de l'Empordà.

La finalitat de Projecta't és impulsar els projectes empresarials de la demarcació de Girona, posant a l'abast dels equips guanyadors un ventall d'experts que els ofereixin suport i assessorament personalitzat i donant visibilitat i reconeixement als projectes empresarials participants. «Seran sis mesos de mentoria i assessorament que permetran fer créixer la meva marca». Els dissenys de l'artista es troben ara a Roma, Sant Cugat, Barcelona, Roses i a Vilamacolum, tot i que a través de la seva web arriben a tot el món.

Satisfeta perquè els Premis hagin destacat un projecte artístic com el seu: «Guanyar aquest premi em dona un nou impuls per volar», la dissenyadora ha sabut els darrers anys fer de la joieria creativa més que una moda, capturant les emocions, integrant les formes de la natura en les seves peces, on utilitza materials alternatius i expressant històries amb les quals la gent s'identifica. També és capaç de convertir en una peça especial aquella vivència que algú li explica.

Venir tan sols a mirar o a comprar les seves joies és a més una experiència en si mateixa, des que va traslladar el seu taller a una masia del segle XVI a Vilacolum, on també ofereix visites personalitzades i imparteix tallers creatius, a través dels quals dona a conèixer el seu propi mètode i la seva línia: «A través de les històries que jo mateixa escric la gent pot tornar a la seva infantesa, on no hi havia patrons de comportament i és així com els participants, utilitzant els cinc sentits, connecten amb el seu interior i poden crear les seves peces».

L'artista al seu nou taller. Foto d'Andrea Bolcato

Desconnectar a través de l'art, aprendre coses noves o tenir inquietud per la joieria és el que mou cada cop més públic al taller: «S'atreveixen a materialitzar les seves idees en forma de joia, sempre expressant de forma lliure les seves emocions, en un exercici d'absoluta creativitat».

La joieria de Roser Martínez és molt especial: «Cada cop més les meves joies destaquen per decorar fons i espais. Presento les joies en teles de manera que s'incorporen en un quadre, fent un efecte joier: quan te la poses tens un quadre i quan no, la tens decorant la casa», apunta sobre aquesta nova funcionalitat del seu art.

Trobada conjunta

Les deu iniciatives empresarials més rellevants i amb més potencial de creixement, premiades, rebran mig any d'assessorament i en acabar es farà una jornada de treball en xarxa ( networking) a la qual assistiran tots els participants del programa i diverses entitats col·laboradores. Aquesta sessió servirà perquè els participants puguin compartir les seves experiències.