La cançó Marte de Melani ha triomfat al certamen Eurojunior 2019, celebrat aquest diumenge a Gliwice-Silèsia (Polònia) on ha obtingut el tercer lloc, representant Espanya, i a més s'ha convertit en la segona favorita per al públic a través dels vots online.

A l'escenari, la cantant ha estat acompanyada per les veus de quatre joves empordaneses, Edurne Rodríguez, Maria Mihali, Yara Díez i Violeta Leal, alumnes de l'Escola Mónica Lucena de Roses i Figueres que han fet els cors de la cançó Marte. Amb una posada en escena espectacular, les joves van enlluernar el públic amb un tema en defensa dels oceans. Polònia ha guanyat a casa i Kazajistan s'ha endut un merescut segon premi.

L'actuació d'Espanya va ser impressionant i la veu de Melanie, impecable, va captivar el públic des del primer moment. «Estem, molt contentes amb el resultat perquè un tercer lloc és un gran regal, estàvem entre els preferits», explica Mónica Lucena, professora de cant de les joves que les ha acompanyat en «una experiència que ha fet gaudir a totes elles amb molta il·lusió».

Les quatre joves empordaneses juntament amb Melani han gaudit d'una setmana intensa d'activitats a Polònia, acompanyada pels seus familiars que han viscut amb orgull «com les joves ho han donat tot sobre l'escenari, en una experiència que no oblidaran mai». Ara, després d'aquests resultats excel·lents al certamen, les quatre noies, «seguiran treballant a l'escola i preparant-se per tot el que pugui venir».

Espanya ha tornat al certamen 13 anys després de la seva última participació i després del triomf de Maria Isabel amb Antes muerta que senzilla, el 2004. En aquesta ocasió, Melani García ha representat Espanya amb Marte. El tema és un cant d'esperança a favor del planeta, compost i produït per Pablo Mora (Lagarto Amarillo) al costat de Manu Chaud i amb la col·laboració de Melani que el 2018 es va presentar al talent show La Voz Kids, de Telecinco i va guanyar.