El cicle de conferències «Un novembre per a Víctor Català» continua aquest divendres amb la darrera de les conferències de la Càtedra Víctor Català, que anirà a càrrec d'Alícia Gorina amb el títol Solitud, una novel·la molt teatral. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda, a l'Alfolí de la Sal.

Diverses lectures

La Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el Modernisme, recentment creada per la Universitat de Girona i l'Ajuntament de l'Escala, var posar en marxa el cicle de conferències amb l'objectiu d'oferir un estat de la qüestió sobre l'escriptora i el seu temps i obrir les portes a noves i diverses lectures de la seva immensa obra. El cicle ha comptat amb la participació de quatre experts en l'obra i el context en què cal situar la figura de Caterina Albert, coneguda literàriament amb el pseudònim de Víctor Català.

La primera xerrada a càrrec d'Imma Farré, Víctor Català, la gran aposta de la revista 'Joventut', es va fer el 9 de novembre. El dia 15, Maria Carme Mas va parlar de Caterina Albert i el clap de les escriptores; el dia 22, Martí Duran Mateu, sobre Jeroni Zanné: el parnassià oblidat, l'admirador de Víctor Català, i aquest divendres serà el torn d'Alícia Gorina, que parlarà de l'obra Solitud, la novel·la més coneguda de l'escriptora escalenca.