Amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones aquest 25 de novembre, l'Ajuntament de Figueres ha volgut fer un avançament de la programació d'arts escèniques pel 2020 i anuncia la representació de l'obra de teatre-documental Jauría sobre el cas de "La Manada".

L'espectacle, dirigit per Miguel del Arco i amb dramatúrgia de Jordi Casanovas, porta a escena el judici sobre els fets ocorreguts durant el 7 de juliol del 2016 a Pamplona, quan una jove de 18 anys va denunciar a la policia que havia estat violada per cinc homes durant les festes dels Santfermins.

El text està construït a partir de les transcripcions reals de les declaracions realitzades durant el judici d'aquest cas. Una proposta, amb la reconeguda actriu María Hervás encarnant el paper de la víctima, que pretén abordar i tractar temes com el masclisme i la violència de gènere.

Després del seu exitós pas per Madrid i altres municipis, Jauría es podrà veure el diumenge 10 de maig de 2020 al Teatre Municipal el Jardí de Figueres. Les entrades es posaran a la venda el 18 de desembre, just després de la presentació de tota la temporada d'arts escèniques de gener-juny de 2020, prevista pel dilluns 16 de desembre.