Els alumnes del segon curs de primària dels centres educatius de Figueres han participat aquesta setmana a la mostra de cinema "El Meu Primer Festival", una activitat que s'integra dins de la programació del Pla Educatiu d'Entorn de l'Ajuntament de Figueres.

A partir de la visualització d'una selecció de curtmetratges, els alumnes de primària han pogut posar en pràctica les seves habilitats com a crítics de cinema puntuant la qualitat de les diferents pel·lícules projectades. L'objectiu de l'activitat és donar a conèixer un cinema divers, plural i creatiu als joves espectadors tot fent-los partícips i protagonistes del seu propi aprenentatge.

El passat dimecres 20 de novembre hi van participar els alumnes de les escoles Carme Guasch i Darné, Josep Pallach, Josep Pous i Pagès, Ma. Àngels Anglada, Cor de Maria i Montessori. La segona sessió, celebrat dijous 21 de novembre, hi van participar els escolars dels centres Sant Pau, Joaquí Cusí, Anicet de Pagès, Escolàpies.

El regidor d'Educació, Josep Alegrí, ha destacat que "és molt important que els nens visquin la cultura des de ben petit i per això, per nosaltres, el meu primer festival és una molt bona iniciativa que trobem necessària".