Aquest divendres ha estat Santa Cecília, patrona dels músics -diuen que mentre s'estava morint li cantava a Déu- i, també, de Terrades. Per celebrar l'efemèride, els terradencs li dediquen la festa major d'hivern, «la festa gran», com diu l'alcalde, Isidre Felip. El cartell, com en edicions anteriors, manté els actes més tradicionals però, enguany, se substitueix el ball de dissabte a la nit, sempre més pensat per a un públic jove, per un concert de la coral de Llers.

L'alcalde explica que aquest canvi ve donat per la resposta que tenia darrerament el ball de dissabte. «S'ha anat perdent i no venia gaire ningú, potser els joves tenen altres opcions», reconeix Felip. És per aquest motiu que l'Ajuntament ha optat per una proposta més tranquil·la de la mà dels cantaires de Llers. El concert es farà a dos quarts de nou del vespre al centre cívic. Aquest espai també serà on es farà, a dos quarts de sis de la tarda, una xocolatada amb melindros per a la mainada assistent que anirà acompanyada d'una animació infantil amb la companyia Els Xancleta. «A Terrades tenim molts nens i aquestes propostes sí que tenen èxit i porten molt de públic», reconeix satisfet l'alcalde.

Sardanes, concert i ball

Sardanes, concert i ballEl dia de més activitat lúdica serà, però, diumenge. Com tota festa, no faltarà la missa solemne que inclourà una cercavila prèvia i l'acompanyament dels músics de la cobla Cervianenca. Aquests mateixos oferiran, a les 12 del migdia, una audició de sardanes. Ja a la tarda, a partir de dos quarts de sis, l'orquestra Titànium s'encarregarà del concert de festa major i el posterior ball. Felip explica que en tots aquests actes els assistents podran gaudir de servei de bar.