Rosalía va arrasar aquest dijous en els Latin Grammy amb tres premis, inclòs el gran reconeixement d'Àlbum de l'any per "El mal querer", en una nit que va certificar, per si hi havia algun dubte, que la catalana és actualment una de les estrelles més importants del panorama no tan sols llatí sinó mundial.

Rosalía es va endur tres gramòfons daurats amb el seu nom: Àlbum de l'any i Millor àlbum vocal pop contemporani per "El mal querer", i Millor cançó urbana per "Amb altura" (al costat de J Balvin).

A més, "El mal queres", una ambiciosa i triomfal producció conceptual que entrellaça el flamenc amb el so urbà, va obtenir dos premis més no directament relacionats amb Rosalía: Millor disseny d'empaquetatge (Man Mourentan i Tamara Pérez) i Millor enginyeria d'enregistrament per a un àlbum (El Guincho, Brian Hernández, Jaycen Joshua i Chris Athens).

En total, l'obra de Rosalía, una artista que acarona cada aspecte de la seva proposta artística, es va coronar amb cinc gramòfons daurats.

"Estic en xoc, és l'últim que m'esperava, us ho juro per Déu", va exclamar una molt emocionada Rosalía.

"Moltes gràcies a la gent que dóna suport a la meva música. Estic treballant molt dur per estar a l'altura del vostre suport", va afegir.