Sobre el ball esportiu, com a fil conductor per explorar la riquesa de la multiculturalitat, gira el quart llibre i tercer conte de la col·lecció «Esport i diversitat» (Omnia Books), de l'autora Eva Serra que porta per títol: El fantasma de l'escola Les il·lustracions que acompanyen el text són de María Luisa López: «Totes dues vam coincidir l'any passat fent classes a l'escola Joaquim Cusí de Figueres i, a partir d'una anècdota amb els alumnes, va sorgir la idea de fer aquest llibre que està ambientat a l'Empordà» explica Serra.

El conte explica com un bon dia, als vestuaris d'una escola de ball, comencen a desaparèixer objectes de forma misteriosa. Serà un fantasma o un lladre? Els encarregats de resoldre el misteri són els protagonistes de la història procedents de diferents països com ara Brasil, Rússia, el Marroc o Bolívia, «però tots tenen una cosa molt important en comú: les ganes de ballar. La música i el ball són llenguatges universals i els beneficis del ball han de ser compartits entre tothom. A través de la dansa, podem transmetre sentiments d'alegria, tristesa, inseguretat, ràbia, il·lusió, por, entre altres». En aquesta ocasió, també es treballa el tema de la desconfiança cap a les persones que no coneixem, explica Serra, i una de les novetats respecte als anteriors contes és que no només apareix el ball en parella, sinó que hi estan representats tots els estils.

Eva Serra és mestra d'educació primària i llicenciada en Psicopedagogia. També és jutge de competicions de ball esportiu i professora de ball. En cada conte treballa diferents valors. A Ballar malgrat els obstacles, mostrava com les discapacitats no són un impediment a l'hora de practicar esport i ballar, a través de les experiències de quatre nens, amb ceguesa, sordesa, cadira de rodes i síndrome de Down. A L'Arnau posa ritme al futbol!, treballa el tema de la igualtat de gènere. Tots dos contes es poden trobar a les biblioteques de Catalunya i en algunes escoles: «És una eina molt útil per al professorat». Serra també és autora de l'únic llibre escrit actualment sobre la història del ball esportiu a Catalunya, Els balls de saló al nostre país, publicat el 2014.

Des del 2009, Serra és membre del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Ball Esportiu i responsable de Ball Adaptat. Fa classes de balls de festa major i de competició a la seva escola de ball, Aprenem, de Figueres, on ja es troba el llibre que també es pot comprar per Amazon.