Peralada viu, des de divendres fins diumenge, la seva festa major de Sant Martí. Entre les propostes destaquen activitats artístiques amb la inauguració d'una exposició de pintura de l'artista local Guy Thomas, aquest divendres al vespre, o l'elecció de la pubilla i l'hereu, així com de la resta de representants com el fadrí, la pubilleta i l'hereuet. A l'acte, que es farà dissabte al migdia, s'ha convidat diferents pubilles i hereus d'arreu de Catalunya.

La festa de Sant Martí té un fort caràcter tradicional. Per aquest motiu, dissabte a dos quarts de set de la tarda, la colla gegantera de Peralada promou el seguici de Bèsties que comptarà amb la participació del Drac de Figueres, la Mulassa de Mollet i la Cigonya de Peralada. L'acte començarà al Passeig de la Principal de Peralada i es clourà a la plaça Gran amb l'escensa del Drac figuerenc.

Edu Mutante, en acció

Edu Mutante, en acció

Un altre moment destacat de la celebració serà una nova edició de la Nit de Monòlegs. Promoguda per l'associació de Joves del poble, anirà a càrrec de l'artista Edu Mutante. L'espectacle es farà dissabte a dos quarts d'onze de la nit al Centre Social. Dissabte també, però per a un públic més menut, la companyia de Jordi Tonietti oferirà una animació infantil al centre social que inclourà una xocolatada per a la mainada.

Diumenge, la protagonista serà la música. Després de l'ofici cantat per la coral local, tindrà lloc el concert de festa major a càrrec de l'Orquestra La Principal de la Bisbal. A la tarda, la mateixa formació oferirà una audició de sardanes, a la plaça Gran. A més a més, durant tot el cap de setmana, hi haurà un parc d'aventura.