La festa petita de l'Armentera dedicada a Sant Martí, s'obre aquest cap de setmana, com a novetat, amb música el divendres. Seran en total quatre dies plens d'actes destinats « a donar cabuda a tots els públics», destaca la regidora de Festes, Meritxell Ibarz, que assenyala com la festa «segueix una línia continuista respecte a la dels anys anteriors». Animació infantil, concerts, sardanes i la tradicional trencada d'olles configuren un programa que torna a apostar per reivindicar el talent de la gent del poble.

Així doncs la programació s'inaugura aquest divendres a les onze de la nit, a la Sala Nova, amb una sessió de música remember dance & maquina 90's a càrrec de Dj. Nano. Les activitats continuen aquest dissabte amb un espectacle d'animació infantil a càrrec de la companyia Els Trambòtics, tota una caixa de sopreses per divertir els més petits. L'actuació serà a les cinc de la tarda, a la Sala Nova. Al mateix escenari, però a les onze de la nit, la festa reserva un espai als més joves, amb un doble concert. Inaugurarà la vetllada de la festa el grup local de l'Armentera anomenat Panxuts Beer Band, una banda de tres joves del poble, que actuen habitualment a la comarca i que un any més han estat convidats al seu poble natal. En aquest sentit, la regidora explica que: «Intentem potenciar els grups locals i el producte de proximitat». Ja fa quatre anys que aquest grup toca i el poble se sent molt content que ho puguin seguir fent. El repertori de la banda inclou cançons dels anys 70, 80 i 90 que els músics del grup versionem amb el seu toc personal. La nit de dissabte la completa el grup Els Perduts de Sant Esteve de les Roures.

Trencada d'olles

L'activitat continua diumenge amb la programació dels actes més tradicionals. A les quatre de la tarda tindrà lloc una de les activitats que el poble de l'Armentera vol preservar dins el programa, per mantenir la tradició. Es tracta de la tradicional trencada d'olles, que es farà a la plaça Catalunya, per a tots els nens i nenes. «Prèviament s'han portat les olles a l'escola, perquè siguin pintades per als alumnes», destaca la regidora. Ja per acabar, al mateix espai, hi haurà sardanes a dos quarts de sis de la tarda a càrrec de La Cobla Baix Empordà.

Finalment dilluns dia 11, dia del patró, se celebrarà l'Ofici Solemne a les 12 del migdia i sardanes amb la Cobla Cervianenca.