El teatre i els formatges artesanals s'uneixen aquest cap de setmana a Bàscara per donar vida a la quarta edició de la Fira del Teatre i Mostra de Formatges. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament que cada any ha anat agafant més volada i que busca la consolidació. L'objectiu final és, segons els organitzadors, «anar impulsant activitats per cohesionar el poble».

Bàscara ha trobat en el teatre una bona eina per aconseguir aquest objectiu. Així, des de fa un temps, cada mes es programa una obra teatral i, a més, l'actriu Txe Arana imparteix un curs d'improvisació tant per a joves com per a adults. El resultat serveix per obrir la Fira de Teatre dissabte al migdia amb Improfreek, a la Sala Municipal. El muntatge inclou vermut. No serà l'única proposta teatral. Se n'han programat quatre més fins a la tarda del diumenge, totes elles amb entrada popular per estimular la participació.

La inauguració de la Mostra de formatges arrancarà abans dissabte, a partir de les 10 del matí. L'espai serà la plaça Major. Sílvia Cortada, coordinadora de la iniciativa, explica que enguany hi participaran vuit formatgeries d'arreu de Catalunya. L'encert, diu, «és que el públic trobarà el mateix productor rere el taulell». Tots ells formen part de l'associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (Acrefa), cosa que garanteix la qualitat del producte. Per degustar-los, a banda de poder-los comprar, es faran tastets de tots els formatges de la fira. El tast inclourà un got de vi o aigua, pa i raïm negre per acompanyar. A més, hi haurà també música per maridar. Dissabte el rock acústic dels Smoking Stones Duet i diumenge, Konünpar. Ambdues propostes són gratuïtes i es faran a la plaça Major.