La petita Yolaini Viñas, de Castelló d'Empúries, té només 7 anys i una veu portentosa. Molt segura d'ella mateixa a l'escenari del programa d'Antena3, La Voz Kids es va llançar cantant La gata bajo la lluvia de Rocío Dúrcal i tant el públic com els coachs es van sorprendre amb la seva espontaneïtat i el seu talent a les audicions a cegues, que va aconseguir que Vanesa i Rosario es giressin. Finalment Yolaini, que aquest dimarts competeix a les batalles del programa, va triar la cantant de Qué bonito perquè guiï els seus passos pel programa.

Yolaini, que viu a Castelló d'Empúries i és de la República Dominicana​, va confessar a les audicions a cegues que és una miniartista multidisciplinària que canta, balla i modela. És fan de Rocío Dúrcal, per això va versionar un dels seus temes per presentar-se al programa, tot i que li agrada tota classe de música. Durant la seva intervenció va dir que «estar a La Voz Kids era millor que el dia de Reis» i va agrair la feina «de la meva professora Mónica, que m'ha ensenyat a cantar».

La petita Yolaini és de les concursants més petites d'aquesta edició del programa que emociona i diverteix a parts iguals amb el seu savoir faire. Va començar a l'escola Mónica Lucena de Roses, als 5 anys, amb l'objectiu clar de concursar a La Voz Kids i amb la seva professora es va començar a preparar en tècnica vocal, repertori i posada en escena, aconseguint entrar al programa el primer cop que s'hi presentava. Compagina els seus estudis, a l'escola Joana d'Empúries de Castelló d'Empúries, amb la seva preparació en ball, dansa clàssica i flamenc. Destaca per les seves qualitats en totes les disciplines i cal remarcar que va ser la protagonista del musical d' El rey León cantant «El ciclo vital», al festival de final de curs de l'escola on ha après a cantar.

La seva veu no deixa ningú indiferent, i a les audicions a cegues David Bisbal va insistir que havia fet un vibrato perfecte, tenint en compte la seva edat, mentre Yolaini repetia cantant a cappella la tornada de la cançó. Aquest dimarts continuarà captivant amb la seva presència al programa competint en unes batalles que s'auguren que seran molt renyides.

Les veus empordaneses de La Voz Kids

Yolaini Viñas és la darrera d'un cada cop més llarg llistat de veus empordaneses que han demostrat i segueixen mostrant el seu talent a La Voz Kids i que han pogut aprofitar el programa com a plataforma d'èxit. Pel programa han passat el castelloní Aray Diez que va arribar a la final i és ja més que una promesa del panorama musical de l'Estat. Actualment, amb 16 anys, ha publicat dos discos: Vente Conmigo i 1.000 razones i ha fet col·laboracions amb Rocío Aguilar a Contramarea i amb Joel Lirica a Hola, grans temes d'altres artistes de la seva discogràfica, Pep's music. Ara acaba de publicar el single Esperarte amb la col·laboració de Manuel Cortés, on mostra la seva versatilitat a l'hora d'adaptar-se a ritmes flamencs, pops i urbans.

Recentment també hi han participat les figuerenques Edurne Rodríguez i María Mihali i la rosinca Ariadna Vieyra, que ara també és alumna de la mateixa escola. Yolaini Viñas i Yara Diez s'han sumat a l'edició d'enguany mostrant novament la vàlua del talent empordanès.

Cal destacar que Edurne Rodríguez, Yara Diez i Maria Mihali participen a Eurovisión Junior juntament amb Violeta Lea. Finalment un altre empordanès, Víctor Branch, que va rebre el suport de l'artista Mónica Lucena, es va quedar a dues passes de guanyar el concurs La Voz, per a adults. Va superar amb nota les famoses batalles i l'últim assalt, posicionant-se com un dels pocs artistes que va arribar a la fase dels directes i ara ja té un àlbum publicat. Amb una imatge totalment renovada, comença una nova etapa en la seva carrera artística, formant part de l'Orquestra Costa Brava.