Un estiu. Menorca. Un monitor amb bona oïda aficionat a la marihuana i un grup de joves disfuncionals. Tots ells tenen secrets que, al ritme de la música, s'anirant desvelant a Canteu, canteu, ninetes, la primera novel·la de Blai Manté (Mataró, 1972), guanyadora del segon premi Empordà de novel·la, convocat per l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. El llibre, que edita Brau, es presenta aquest dijous a les 7 de la tarda a la biblioteca de Figueres. Hi seran presents l'autor i l'editora, i també escriptora, M. Mercè Cuartiella.

A Canteu, canteu, ninetes, Blai Manté construeix una polifonia desparellada que ens permet percebre que no tot és allò que sembla i que treure conclusions precipitades sovint condueix a l'error. L'autor ha construït, doncs, una ficció de proximitat, explicada des d'un punt de vista atrevit i amb una estructura ambiciosa, on la història completa és molt més que la suma de les seves parts.

Un currículum ben variat

Un currículum ben variatBlai Manté és llicenciat en Periodisme i diplomat en Història Moderna. El seu currículum és ben variat i a banda d'exercir de periodista i guionista ha fet de tot. Des d'enquestador de padró, cuiner de pizzeria, secretari d'una escola de música fins a tècnic auxiliar de biblioteca. Tot i que Canteu, canteu, ninetes és la seva primera novel·la, Manté ja té un llibre d'història publicat, Front d'Alliberament Català, i un altre de denúncia mèdica, Les malalties invisibles.