29 de octubre de 2019
29.10.2019
Figueres

Presenten «Canteu, canteu, ninetes», de Blai Manté, 2n premi Empordà de novel·la

L'acte es fa aquest dijous a la biblioteca de Figueres i el condueix l'editora i escriptora M. Mercè Cuartiella

28.10.2019 | 19:10
Blai Manté, durant el Liberisliber de Besalú

Un estiu. Menorca. Un monitor amb bona oïda aficionat a la marihuana i un grup de joves disfuncionals. Tots ells tenen secrets que, al ritme de la música, s'anirant desvelant a Canteu, canteu, ninetes, la primera novel·la de Blai Manté (Mataró, 1972), guanyadora del segon premi Empordà de novel·la, convocat per l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. El llibre, que edita Brau, es presenta aquest dijous a les 7 de la tarda a la biblioteca de Figueres. Hi seran presents l'autor i l'editora, i també escriptora, M. Mercè Cuartiella.

A Canteu, canteu, ninetes, Blai Manté construeix una polifonia desparellada que ens permet percebre que no tot és allò que sembla i que treure conclusions precipitades sovint condueix a l'error. L'autor ha construït, doncs, una ficció de proximitat, explicada des d'un punt de vista atrevit i amb una estructura ambiciosa, on la història completa és molt més que la suma de les seves parts.

Un currículum ben variat

Blai Manté és llicenciat en Periodisme i diplomat en Història Moderna. El seu currículum és ben variat i a banda d'exercir de periodista i guionista ha fet de tot. Des d'enquestador de padró, cuiner de pizzeria, secretari d'una escola de música fins a tècnic auxiliar de biblioteca. Tot i que Canteu, canteu, ninetes és la seva primera novel·la, Manté ja té un llibre d'història publicat, Front d'Alliberament Català, i un altre de denúncia mèdica, Les malalties invisibles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook