Amb un concurs de pintura ràpida de la posta de sol celebrat aquest dissabte passat, que es va endur Juanjo Valeros, en la categoria d'adults, i Bassma Amarni, en la d'infantils, el Festivalet de Roses ha donat el tret de sortida a dos caps de setmana d'activitats lúdiques i gastronòmiques al poble.

Una participant del concurs de pintura ràpida. Foto: Ajuntament de Roses.

Entre les propostes que donen forma a la programació d'aquest any destaquen el recital de poesia, 36 + 1, aquest divendres a les 5 de la tarda al castell de la Trinitat. També cal remarcar la visita a la nova museïtzació del castell de la Trinitat aquest dissabte, també a les 5 de la tarda, o l'excursió a peu Posta de Sol des dels Sinols, dissabte. Entre les actuacions musicals hi ha el concert meditatiu amb sons harmònics d'Edgar Tarrés i la degustació de te, diumenge a dos quarts de cinc de la tarda, al mateix castell de la Trinitat i les classes de taitxí de Marc Beddouk diumenge i el cap de setmana següent,a la platja de la Perola. Com a acte remarcable, hi ha les sortides en menorquina per veure la posta de sol que des d'aquest divendres i fins al 8 de novembre es faran cada dia a dos quarts de cinc de la tarda, des del port de Roses.

Música indie sobre la sorra de la platja

Música indie sobre la sorra de la platjaEl plat fot del Festivalet de Roses es concentra, sobretot, el cap de setmana del 9 i 10 de novembre. Ja plenament consolidat com un festival dedicat a música indie sobre la sorra de la platja, enguany també s'han programat concerts minimalistes durant la posta de sol. Aquest any els artistes escollits són Roger Mas, Marion Harper, Cala Vento, Carla i Marcel Lázara + Júlia Arrey. Aquests concerts, que es faran entre la platja de les Botxes al matí i la platja de la Perola, a la tarda, es complementaran, a més, amb una selecció de gastronomia local, ja sigui en format de tastets o de menús gastronòmics.

Les Postres del Sol

La novetat d'aquesta edició són les anomenades «Les Postres del Sol». Aquesta proposta, a la qual s'han sumat tres establiments, permetrà al públic degustar postres delicatessen al preu de 5,33 euros, és a dir, coincidint amb l'hora de la posta de sol.

D'altra banda, i com ja és habitual, també s'impulsa un concurs a la xarxa social Instagram.