Cántame mamá és el darrer curt del director i guionista de Bàscara, Toni O. Prats, de nou, emmarcat dins el gènere del terror com l'anterior, Hug Hug(2018). Fa pocs dies, Prats va estrenar-lo en primícia al festival Acocollona't, dins la Setmana del Cinema Fantàstic i de Terror de Girona. De fet, va servir per obrir el festival. La recepció va ser tan bona que Prats es va endur, gràcies als vots dels espectadors, el premi del públic, consistent en una rèplica de l'emblema del festival, un cocodril amb ales de papallona. «Aquest és el millor premi», diu el director.

El nou treball de Prats, produït per OnAir amb la col·laboració de l'Escola de Cicles Formatius de Girona (Sifoc), «tracta sobre les pors infantils als monstres i la foscor» i està protagonitzat per Laura Catalan i la jove actriu Aïna Castro, qui mai havia fet interpretació abans. El director destaca la naturalitat de Castro i com aquesta «se sentia molt còmoda» davant les càmeres «i es deixava dirigir molt bé». Ambdues representen mare i filla. L'acció del curt té lloc en plena nit de tempesta. La llum marxa sobtadament i just aleshores la nena es desperta espantada.

Cántame mamá va ser rodat al mes de juny passat en una casa de turisme rural, una masia de pedra d'Orfes, a Vilademuls, a tocar de Bàscara, coneguda com El Gallaret del Pla. Prats destaca la bona predisposició de la seva propietària, que els va cedir la casa, «que és magnífica», gratuïtament. El rodatge es va fer de nit, previ unes proves dutes a terme uns dies abans. La nit del rodatge, però, va caldre molta organització i treball preparatori per part de tot l'equip. En aquest sentit, Prats va decidir rodar el curt, d'una durada d'uns set minuts, en un sol pla seqüència, tècnica que requereix «molta coordinació». « Cántame és més senzill que Hug, que l'argument era molt enrevessat, però també guarda sorpreses», reconeix Prats.

A l'estiu, el director, que també és el responsable del guió, es va tancar als estudis per fer el muntatge i la postproducció. Presentar-lo a l'Acocollona't, un festival on Prats ja havia participat en edicions anteriors, va ser una «bona decisió». Després del pas per aquest festival gironí, el director explica que el curt es mantindrà «en privat» a diferència del que va passar amb Hug, que es va estrenar en línia. Prat assegura que la idea és moure'l per diferents festivals nacionals i de l'estranger. Amb aquesta visió internacional, el curt s'ha subtitulat al francès, l'anglès i l'italià.

Pressupost reduït i futur

Pressupost reduït i futurL'interès de Toni O. Prats és seguir rodant curts, ja que «són una bona font d'experiència» tot i que reconeix que la manca de mitjans econòmics el limita, com també els passa a molts altres joves realitzadors. «És un món que requereix molta inversió i diners i, a vegades, no saps d'on treure'ls», explica. Cal dir que en aquest cas una part del material el va llogar ell mateix. Prats, a més, no renuncia a seguir fent productes audiovisuals vinculats amb el gènere de terror, perquè és el que més l'atrau, però assegura que s'obre les portes al món de la intriga.