Oriol Sarandonga, un dels components fundacionals dels BanannaBeach, està realment emocionat. Coincidint amb la gira dels deu anys, la formació de rumba empordanesa iniciava, aquest dissabte passat, una minigira que els portarà a recórrer diferents pubs i sales de música d'Holanda i Bèlgica. «És la primera vegada que ho fem», explicava Sarandonga uns dies abans de pujar a la furgoneta que compartirà, durant uns quants dies, amb quatre companys més del grup.

Per fer aquest primer viatge per Europa, els BanannaBeach han triat la formació petita i no els onze components que han desfilat aquest estiu per molts escenaris. Es tracta, doncs, del nucli «dur» del grup. És, diuen, l'única manera de poder finançar econòmicament aquesta proposta. «Ens ho gestionem molt nosaltres», reconeix Sarandonga qui explica com han aprofitat la celebració dels deu anys i els contactes aconseguits durant els concerts per gestar aquest viatge. «Molta gent en els concerts ens proposava fer coses però sempre, al final, quedaven a l'aire», comenta el músic. Aquest cop, però, no ha estat així.

Aquesta gira vol ser més que un viatge, és clar, com ja ho va ser l'anada a Cuba, l'any passat, on es van inspirar per gestar el seu disc. Vol convertir-se en una vivència més per acumular dins la motxilla d'un grup que sempre intenta buscar nous ritmes, experimentar, no quedar-se quiet. «Fer els deu anys i aquesta celebració ens ha permès tenir una perspectiva de què volem fer a partir d'ara», confirma Sarandonga, tot afegint que «sempre havíem esperat ser tants, una big band» però que ara comencem a treballar «en un format més reduït per aconseguir nous objectius».

D'entrada, els BanannaBeach tenen previst fer sonar els seus temes a Sint-Niklaas (dimecres 30); Leiden (dijous, 31 d'octubre, i divendres, 1 de novembre) i Nieuwendijk (dissabte, 2). L'anunci d'aquesta ruta coincideix amb la presentació a les xarxes d'un nou clip, l'enregistrament del directe del concert ofert recentment durant les Festes del Tura, a Olot.

Un disc en directe

Un disc en directeUn dels objectius més immediats del grup és enregistrar un concert en directe i amb aquest material fer-ne un disc. «Ens agradaria que els nostres seguidors poguessin escoltar un so més similar al que escolten quan ens venen a veure a un concert», reconeix Oriol Sarandonga, tot afegint que ara «estem tantejant el terreny». Això és comprensible i és que els directes dels Bananna Beach són molt energètics i divertits. Ara per ara, però, durant aquests dies de gira, algú els acompanyarà i anirà enregistrant les actuacions.