Després d'una llarga trajectòria com a escriptor i il·lustrador, l'experiència i l'emoció caminen de la mà en el nou conte d'Albert Alforcea (Figueres, 1968) Los niños que salvaron la música, «un homenatge a Queen, la meva banda favorita», assenyala l'autor. Ara fa quatre anys va començar a treballar en els primers dibuixos que havien de donar origen a un llibre que «després d'un llarg procés creatiu» ha publicat Dana Building a principi d'aquest mes d'octubre. És una edició en espanyol, limitada, numerada i signada a mà de 500 exemplars, de venda en exclusiva en Pop & Fun Store i a través de la seva web.

L'autor viu amb la publicació d'aquest nou llibre un moment dolç tant en àmbit professional com personal, ja que l'obra ha tingut el vistiplau de l'equip Queen i especialment del guitarrista Brian May, que va dir:«Les il·lustracions són d'un altre món». També va recomanar el llibre des del seu Instagram el 5 de setembre, quan es va fer la presentació a xarxes socials, coincidint amb la data d'aniversari de Freddy Mercury, dient que el llibre era una creació encantadora i que aportaria alegria a molts». Cal destacar que la web de notícies en espanyol sobre Queen A Queen of Magic ha col·laborat i donat suport al llibre. Emocionat per tot plegat com a fan i admirador, Alforcea explica com això està provocant que molta gent estigui comprant el llibre des de moltes parts del món com ara Canadà, Àustria, Itàlia, molts països de Sud-amèrica, el Japó o Anglaterra. «També el compra molta gent jove, ja que a partir de la pel·lícula Bohemian Rhapsody, s'han creat molts nous fans de la banda».

Fins i tot Greg Brooks, arxivista de tot el material de la banda i el de Brian May en solitari des de fa més de 20 anys, «es va posar en contacte amb mi per felicitar-me». Brooks, amb diversos llibres publicats sobre Queen, el darrer Freddie Mercury- A life, in his own words, va ser també assessor de la pel·lícula. Però malgrat que el llibre respira per tots costats l'univers de Queen, les seves lletres o els moments importants de la seva carrera, «no és només per a fans de la banda. És una història de quatre nens que salven la música, que lluiten contra el mal només amb instruments, sense violència, un missatge engrescador per si sol en el món en què vivim». Tot i així reconeix que no és un llibre a l'ús, sinó molt especial i adreçat a un públic ampli d'edat, des dels 0 als 99 anys. «Són dibuixos molt treballats, fruit d'un procés llarg i he pogut disfrutar molt mentre feia el llibre, que és el colofó d'una aventura apassionant».

Un treball elaborat

Per a Alforcea, Los niños que salvaron la música és el seu treball més elaborat, comparable al seu primer llibre El somni blau, publicat el 2003: «He madurat moltíssim, aquest nou treball ha estat un pas endavant en tots els sentits». La seva darrera novel·la, Sis i un tros de fusta, (Barcanova) va veure la llum el 2014 i els últims anys ha estat il·lustrant llibres per a altres autors mentre elaborava a foc lent l'homenatge al mític grup de rock. La presentació es farà properament a Barcelona.