S’ha constituit a Figueres l’Associació empordanesa de música popular i tradicional, entitat sense ànim de lucre que neix a partir del grup musical Mini-Stress, grup que va fer la seva presentació el passat mes de setembre.

La finalitat d’aquesta associació és la de promoure la cultura popular i tradicional catalana, en especial la música i els instruments, amb l’objectiu de normalitzar la seva presència a la societat amb la intenció de que arribi a ser habitual trobar-la en qualsevol festa, celebració o esdeveniment. Avui dia és habitual que hi hagi concerts de grups de pop-rock, de versions o orquestres per la Festa Major o durant l’any, però és força minoritari veure-hi algun grup de música tradicional catalana. També la programació de concerts als auditoris i teatres acostuma a ser de música clàssica o, alguna vegada, de jazz. La intenció de l’associació és animar i potenciar canviar-ho, de tal manera que, sense suprimir les altres disciplines musicals, s’inclogui aquesta música en les programacions habituals de concerts i de festes. Al cap i a la fi, la música tradicional catalana forma part de les nostres arrels, de la nostre cultura, que l’han viscuda i ens l’han transmesa les generacions que ens han precedit.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació preveu realitzar diferents activitats que van des d’organitzar concerts, conferències, cercaviles, balls populars, festivals, trobades, publicacions, classes, sessions de dinamització, etc. sobre música i instruments populars i tradicionals i col·laborar amb les entitats que n’organitzen, per tal de que esdevingui una cosa d’alló més normal que aquesta música, “la nostre”, sigui present a la vida quotidiana.

La junta està formada per Jordi Jordà, David Antius, Manel Pedreira, Olga Rubiano, Raul Moliner, Jou Hernández i Joan Soler i es va constituir el passat dia 10 d’octubre.