El grup de Figueres Guillola, guanyadors del 1r concurs Music Lan, ha publicat el seu nou treball, Aurora, que és el resultat de les cançons enregistrades a l’estudi d'Avinyonet de Puigventós. Guillola parteix de l’evolució del projecte personal del cantautor Joan Calvet en un quintet de pop-rock.

Fins arribar a tenir el disc a les mans: «Ha estat una feina que ha durat més d’any», explica el cantant del grup, Joan Calvet. El grup s’ha estat preparant a consciència per oferir la millor sonoritat en cada tema i es mostra satisfet de com ha quedat el resultat final. «Al llarg d’aquest any hem descartat algunes cançons per quedar-nos les que més ens convencien. Creiem que és un bon producte», assenyala. «Cal remarcar que és una garantia de qualitat gravar als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós.

La primera cançó del disc Aurora dona títol a aquest treball. «Vam pensar que era un títol convenient com a carta de presentació, igual que es presenta l’alba quan comença un nou dia. De la mateixa manera, l’última cançó del disc es diu Posta de Sol. El que dura el disc, que té 9 cançons, el considero un trajecte on hem intentat plasmar diferents emocions i intensitats».

Malgrat que Guillola es defineix com a indie-rock, «la fusió d’estils i gustos que ha anat aportant cada component del grup ha creat una ambigüitat a l’hora de descriure’ns». Jordi Pujadas (baix), Carles Monfort (guitarra i sintetitzador), Hèctor Pérez (guitarra solista) i Dídac Oliveras (bateria) acompanyen Joan Calvet en aquest projecte. Seguint aquesta línia, l’estil de música d’aquest primer treball, «és difícil de catalogar. M’agrada pensar que hem fet un disc d’indie-rock, però no és del tot així. Crec que hem aconseguit diferenciar-nos de l'estil que predomina a la música en català, i això m’agrada. És una cosa que buscàvem».

La banda presenta el seu primer treball a un públic de totes les edats. «Són cançons per si soles atractives en molt nivells. Sense ser un producte purament comercial, que no ho és, creiem que les cançons del disc poden agradar a molta gent».

El Bar de La Cate va ser a finals de setembre l’escenari de presentació del nou disc. «Va ser un lloc especial, ja que molts de nosaltres en som clients habituals. Vam sentir-nos com a casa. Soc una persona que creu que cada cançó nova que composem, que cada concert, que cada dia que assagem ens ajuda a aprendre coses noves. Les percepcions van ser molt bones i esperem poder seguir tenint-les d’ara en endavant»

Actualment la banda està immersa en la producció del primer videoclip del que serà el seu primer single, Gent per tot, que espera poder fer públic durant el novembre.