La rosinca Maria Muñoz, que pateix càncer, va aixecar fa pocs dies una campanya a través de les xarxes socials en la qual demana ajuda per finançar una operació que podria salvar-li la vida. La resposta del seu entorn més immediat no es va fer esperar i un grup de mares de P4 de l’escola els Grecs de Roses, on estudia el fill de la Maria, han iniciat una campanya d’actes solidaris aquest cap de setmana passat per ajudar a recollir els diners que necessita per l’operació. Un espectacle al teatre municipal ple a vessar de gent i una sortida amb el vaixell Els Blaus amb 138 persones han estat les primeres iniciatives. Tots els veïns del municipi s’han mobilitzat decidits a donar el seu màxim suport a Maria Muñoz. Tothom qui vulgui col·laborar, té una nova cita amb la moda més solidària aquest diumenge 27 d’octubre a les quatre de la tarda al Teatre Municipal. L’aportació és de cinc euros.

A través de la pàgina web Gofundme, la rosinca explica amb detall la seva malaltia i situació personal. El tractament que necessita té un cost de 40.000 euros i ja ha aconseguit recollir la meitat dels diners. La campanya que des de la ciutadania s’ha tirat endavant pretén sumar fons a aquesta quantitat. Per això diumenge vinent s’ha previst una nova acció que consistirà en una desfilada de moda, juvenil i infantil, al teatre de Roses amb la col·laboració de diverses firmes de roba: Nou nens, Comic, Som Kids i Sereia.

La cara amable del món

La rosinca Maria Muñoz assegura no tenir paraules davant la generositat i solidaritat que han mostrat les persones del seu entorn: «Des del principi de la malaltia conservo un sentiment de perplexitat davant dels esforços que es fan per salvar una vida, en aquest cas la meva, i, d’altra banda, les persones que moren i es podria evitar per ben poc. En aquest sentit, i encara que hagi d’estar fent aquesta campanya, hem nascut a la cara amable del món. I ara, continuo perplexa davant de tanta solidaritat i carinyo» expressava Maria en conèixer la resposta del públic, que dissabte va omplir el teatre. «En el meu parer, el temps és el més valuós que tenim. Aquest moment present, única realitat en la qual viure, neix i mor constantment. Gràcies per dedicar-m’ho. Infinitament agraïda» deia a través d’una carta que van llegir les mares de P4, als assistents.

A banda de les activitats que s’han organitzat al municipi, «diferents mames de classe s’han posat a fer clauers i llacets per vendre arreu i poder arribar entre tot plegat al que val l’operació» explica Carmen Sánchez, una de les impulsores dels actes que han comptat amb el suport de l’Ampa i de tota l’escola Els Grecs de Roses.