L'artista visual Albert Llobet ha presentat la seva nova creació artística a una de les fires més importants de la Xina, Art Plus Shanghai 2019. L'esdeveniment es va realitzar el dia 23 d'octubre a la sala VIP del Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center.

La creació és una reinterpretació gastronòmica d'una de les peces de la col·lecció Transcending the painting de l'artista. Per fer tangible la idea, Llobet ha comptat amb l'ajuda del xef Paco Pérez, un dels majors exponents de la gastronomia del segle XXI amb 6 estrelles Michelin.

Enamorats de la seva terra, la Costa Brava, Llobet ha produït una peça inspirant-se en les cristal·lines aigües del rocós i salvatge paratge de la costa catalana. La col·lecció Transcending the painting destaca per ser una reinterpretació de la pintura única. La idea és transformar la matèria (en aquest cas l'acrílic) amb el fi de crear composicions espacials. Són peces que s'ubiquen a la frontera entre la pintura i l'escultura.

La transformació de l'obra es va realitzar en un dels restaurants insígnia de Catalunya, el Miramar de Llança, on el xef ens presenta diàriament la seva visió tradicional-avantguardista de la gastronomia actual. L'objectiu d'aquesta creació és sorprendre a l'espectador amb una presentació única que sobrepassa el fet visible i tàctil de la peça, volent donar sabor a una obra d'art molt especial. És una col·laboració que no deixarà indiferent a ningú.

Aquesta col·laboració artística s'ha presentat en un dels països més potents del mercat d'art, Xina. Actualment, és el segon més rellevant darrere dels Estats Units, caracteritzat per tenir els majors col·leccionistes actius del món. La majoria de les fires més importants del món com Art Basel tenen lloc a Hong Kong però amb l'actual situació entre el país i la ciutat, el govern està desviant totes les mirades cap a Pequín i Shanghai. mirades cap a Pequín i Shanghai.